Overgangsconsulente Blijf Niet Met Klachten

Published Mar 23, 21
6 min read

Opvliegers Tijdens De Overgang

De overgang is een levensfase die iedere vrouw meemaakt in haar leven - tips om de overgang te overleven. De ervaringen van een vrouw in de overgang lopen in deze fase sterk uiteen. De één heeft (bijna) geen overgangsklachten. De ander ervaart vaak wel klachten en sommigen hebben klachten die zo heftig kunnen zijn dat normaal functioneren lastig wordt. Lees meer hierover op onze website. De Overgangsconsulenten van de VVOC hebben een gevolgd die wordt erkend door de gynaecologen van de Dutch Menopause Society - slank door de overgang ria kamelle. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom wetenschappelijk onderbouwde begeleiding van overgangsklachten door het volgen van geaccrediteerde bijscholingen. Bij medische vragen en ontwikkelingen binnen hun vakgebied worden zij ondersteund door de Gynaecologen van de Dutch Menopause Society (DMS) en de Nederlandse Vereniging Obstetrie en Gynaecologie (NVOG).

In De Overgang? Ontdek Deze Gouden TipWat Doet Een Overgangsconsulente
Last Van Opvliegers Tijdens De OvergangOvergang Overleven
Pijn In De Onderbuik OvergangTips Voor De Overgang

Zij geven adviezen op het gebied van voeding, leefstijl, supplementen en medicatie om gezond door de overgang te komen zonder dat zij hierbij een commercieel belang hebben. Met alleen BIG geregistreerde Verpleegkundig of Verloskundig Overgangsconsulenten, werkzaam in eigen praktijken of menopauzepoli’s verdeeld over heel Nederland, is de VVOC hét kenniscentrum over de overgang in Nederland - opvliegers voorkomen. Er is er altijd wel één bij u in de buurt. Wilt u een afspraak maken, dan kunt u onder het kopje “Consulenten” bovenin de menubalk, de voor u dichtstbijzijnde Consulent vinden. Naam en adres kunt u vinden onder de kaart, u dient hiervoor naar beneden te scrollen.

Herken Je Overgangsklachten

De overgang, iedere vrouw krijgt er uiteindelijk mee te maken. Tijdens de menopauze kun je last krijgen van allerlei klachten. De overgang is een periode in je leven waarin veel verandert. Niet alleen ga je van je vruchtbare naar onvruchtbare periode, ook in je omgeving kan veel veranderen tijdens de menopauze. Zo zijn je kinderen zelfstandig en gaan wellicht zelfs uit huis. Ineens heb je meer tijd voor jezelf. Je kunt het gevoel hebben dat je door de menopauze in een gat valt, wat moet je doen met zoveel vrije tijd? Net als voor jou is de overgang ook voor je lichaam even wennen.

Review Yos Health WaterflesAngstaanvallen Tijdens De Menopauze? Zo Los Je Dat Op

Voorkomende klachten tijdens de menopauze zijn bijvoorbeeld • Opvliegers • Nachtelijke transpiratie• Stemmingswisselingen• Urineverlies• Gewrichtspijn• Haaruitval• Botontkalking• Slapeloosheid• Hoofdpijn Ruim 15 jaar geleden ontstond Care for Women vanuit het idee dat vrouwen een andere aanpak dan mannen nodig hebben. Vrouwen hebben te maken met typische vrouwenzaken zoals zwangerschap en de menopauze. pijn in de onderbuik overgang. Tijdens deze levensfasen kunnen een diversiteit aan gezondheidsklachten ontstaan, die veroorzaakt worden door hormonen. Ten tijde van het ontstaan van Care for Women bestond er in Nederland nog niet zoiets als een specialisatie in hormonale problemen van een vrouw, zoals de overgang. Oprichtster van Care for Women, Catherine van Heest, onderzocht de problematiek en schreef haar eerste 2 boeken over de overgang; Leidraad voor de overgang en Opvliegers, liever niet.

Een Gynaecoloog Met Hart Voor De Overgang

Na het schrijven van haar boeken, ontstond bij Van Heest het idee om, o. a. samen met 2 gynaecologen, een apart beroep te ontwikkelen op het gebied van de overgang. Dit nieuwe beroep, de overgangsconsulente, werd door van Heest in het jaar 2000 in Nederland geïntroduceerd - overgang overleven. Van Heest ontwikkelde hiervoor de opleiding en regelde hiervoor de vergoedingen bij de zorgverzekeraars, waardoor de overgangsconsulente ook voor iedere vrouw toegankelijk werd. De naam overgangsconsulente werd zelfs opgenomen in het groene boekje van de Nederlandse taal. In het jaar 2005 verbreedde en verdiepte de opleiding van overgangsconsulente zich naar vrouwen en hormonen, waardoor ook kennis werd vergaard over menstruatiestoornissen, zwangerschap, borstkanker, hart- en vaatziekten en veel meer.

g.v. de overgang. Veel hormonale problemen overlappen elkaar of zijn in verschillende levensfasen identiek aan elkaar. Vandaar dat Care for Women in 2005 besloten heeft de opleiding te verbreden van alleen overgangsconsulente naar vrouwen en hormonen. Deze verbreding heeft de kwaliteit van de bij Care for Women aangesloten overgangsconsulenten nog verder verbeterd.” • Care for Women overgangsconsulenten worden ook wel Care for Women specialisten genoemd• De Care for Women specialisten zijn vrouwelijke zorgverleners met een specialisatie in de gezondheid van vrouwen, specifiek gericht op het hormonale systeem• De opleiding is ontwikkeld door Care for Women en geregistreerd bij het CRKBO(Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)• Uitgebreide kennis over het hormonale stelsel van vrouwen, meer dan een ‘gewone’ overgangsconsulente• De Care for Women specialiste neemt de tijd voor een consult, 60 minuten per consult, niet alleen om goed naar je verhaal te kunnen luisteren, maar ook omdat hierdoor een goed beeld van de problematiek ontstaat, waardoor de behandeling betere resultaten zal geven• Zeer kundige overgangsconsulenten; maar liefst 98% tevredenheid van vrouwen over de diensten van de overgangsconsulenten van Care for Women, met een gemiddeld cijfer van 8,5 gebleken uit onderzoek van Avans Hogeschool en zorgverzekeraar Menzis• Vele vrouwen gingen je voor, lees hier een aantal ervaringen! Overgangsverschijnselen kunnen heel vervelend zijn, maar je kunt er iets aan doen! De overgangsconsulente van Care for Women zal samen met jou op zoek gaan naar de beste behandeling (goed middel tegen overgangsklachten).

De Overgang: Hulp Vragen Is Oke

Bovendien betrekt zij je ook bij de behandeling. Ze legt de behandeling uit en geeft handvatten m. b.t. voeding en stress, waarvan bekend is dat zij overgangsklachten kunnen verergeren. Zo doet zij aanvullend bloedonderzoek om je hormonen te bepalen of te zien of er tekorten zijn ontstaan in je vitamine- en mineralenhuishouding. Ook onderwerpen als urineverlies, seksualiteit, hart- en vaatziekten, huidveroudering, borstkanker en schildklierproblemen komen bij haar aan bod. Naast de overgangsverschijnselen die je kunt ervaren, kan er tijdens de menopauze ook veel veranderen in je omgeving. De Care for Women overgangsconsulente maakt ze bespreekbaar en helpt je verder - goed middel tegen overgangsklachten. Je staat er niet meer alleen voor.

Tenslotte is zij zelf ook vrouw. Het is niet nodig om met overgangsklachten rond te blijven lopen. Maak gerust een afspraak bij een specialiste van Care for Women bij jou in de buurt. overgang. Er zijn door heel Nederland heen wel zo’n 100 vestigingen van Care for Women. Daarnaast is er in Amersfoort zelfs een groot vrouwengezondheidscentrum! Het beroep van overgangsconsulente is helaas geen beschermd beroep. Iedereen mag zich zo noemen, zonder dat controle op de kwaliteit aanwezig is. Care for Women is niet voor niets de grootste organisatie in Nederland en was bovendien de organisatie die dit vak in Nederland geïntroduceerd heeft. overgangsconsulente inschakelen.

Yos Health WaterflesDe bij Care for Women aangesloten specialisten voldoen hierdoor aan alle kwaliteitseisen die er op dit gebied zijn en scholen zich continu bij, waardoor zij altijd over de laatste informatie beschikken m. b. review yos health waterfles.t. vrouwen en hormonen. • Jarenlange ervaringen en veel kennis maken Care for Women autoriteit• Up-to-date kennis en nascholingen voor optimale hulp• Samenwerking met professionals uit de zorg zoals prof. Fauser(Gynaecoloog, gespecialiseerd en autoriteit op het gebied van Women’s Health, UMC Utrecht) en dr - wat is de overgang. Wittekoek(vrouwencardioloog, verbonden aan Heartlife klinieken)• Geen verwijzing van de huisarts nodig• Vergoed uit de aanvullende verzekering, dus geen aanspraak op eigen bijdrage• Eenvoudig zelf een afspraak maken, online, 24 uur per dag• Altijd in de buurt met praktijken door heel Nederland - yos health waterfles.

More from Gezondheid tips

Navigation

Home

Latest Posts

Energetische Therapie

Published May 22, 22
6 min read

Hoogsensitief

Published May 22, 22
6 min read

Spijsvertering Problemen Oplossen

Published May 21, 22
6 min read